Челси и Манчесър Сити попаднаха в своеобразната класация за най-лошите зимни трансфери през настоящия сезон във Висшата лига. Става дума за техните попълнения Хуан Куадрадо и Вилфрид Бони, които се наредиха в никак не престижната листа на „Спортсмейл“.

Ето и петте най-лоши януарски попълнения във Висшата лига:

Хуан Куадрадо, Челси

Колумбиецът пристигна срещу 23 милиона паунда, като във Фиорентина беше със статут на звезда. Още повече, че крилото направи впечатляващо Световно първество през 2014 година, заради което бе преследван от грандове като Манчестър Юнайтед, Байерн Мюнхен и Барселона през лятото. Очакваше се Куадрадо бързо да се превърне в движеща сила за „сините“, но вече за три месеца, откакто е в Англия, той има малко над три часа игрово време. Техничарят все още чака първите си гол или асистенция за лондончани. За да бъдат неудачите му пълни, той записа и едва 11 минути при отпадането от Пари Сен Жермен в Шампионската лига. Най-вероятно в следващата кампания той ще получи по-сериозна роля, но засега нещата не изглеждат впечатляващо.

Вилфред Бони, Манчестър Сити

Честите контузии на Серхио Агуеро принудиха Сити да играе дръзко през януари и да плати 28 милиона паунда за Вилфред Бони по времето, когато и Един Джеко имаше проблем с бедрено сухожилие. Пристигането на нападателя на „Етихад“ бе отложено заради участието му в турнира за Купата на Африканските нации, но дотук приносът му граничи с нулата. Бони има само един гол – първият при 3:0 над Уест Бромич, като не участва в последните 2 мача заради усукан глезен в тренировките. Той не можа по никакъв начин да помогне и в сблъсъците с Барселона в Шампионската лига, където записа 18 минути в реванша на „Камп Ноу“.

Мауро Сарате, Куинс Парк Рейнджърс

Мауро Сарате

източник: Gulliver/GettyImages

Може би аржентинецът трябваше да се вслуша в Хари Реднап, когато мениджърът се опита да го върне на Уест Хем още преди да е ритнал първата си топка за КПР. Правилата във Висшата лига на практика го задължиха да остане, а в четирите си мача като резерва бившият ас на Лацио не можа да се разпише. Той блестеше за Бирмингам през 2008, но изглежда, че както тогава, така и сега ще запише изпадане от Висшата лига във визитката си.

Калъм Макманаман, Уест Бромич

Калъм Макманаман

източник: Gulliver/GettyImages

Улавянето на нападателя от Уигън срещу 4,75 милиона паунда бе посрещнато като нещо специално, предвид колго много младокът впечатли в престоя си при „латикс“. Проблемът обаче се оказа достигането до терена – прогресът на таланта бе възпрепятстван от контузия в глезена, а вече с 6 мача зад гърба си той още търси своя дебютен гол. Макманаман не е играл вече повече от месец, а Уест Бромич все повече затъва в битката за оцеляване. Трансферът му трябваше да бъде гаранция срещу подобен сценарй, но засега нещата не се получават.

Филип Джуричич, Саутхемптън

Филип Джуричич

източник: Gulliver/GettyImages

Големите очаквания към сръбския национал не бяха изненадващи предвид факта, че мениджърът Роналд Куман познаваше добре неговите качества от престоя им в Хееренвеен. 23-годишният техничар показа отделни проблясъци, но още не може да изиграе пълни 90 минути за „светците“. В момента и той не играе заради проблем с глезена, който може да осуети плановете му за постоянен трансфер от Бенфика.