Отборът на Манчестър Сити се изравни с Челси на върха в Англия. Двата тима вече имат по 39 пункта, но лондончани са с мач по-малко.

„Гражданите” записаха осми пореден успех във всички турнири, след като победиха с 3:0 Кристъл Палас. Двубоят от 17-ия кръг на Премиърлийг се игра на „Етихад”. С две попадения се отчете Давид Силва, а последният гол бе дело на Яя Туре.

Лидерът Челси ще изиграе своя двубой от кръга в понеделник, когато гостува на Стоук Сити.

Гостите от Кристъл Палас започнаха много добре срещата и в началото на двубоя имаха няколко добри възможности. В 20-ата минута Фрейзър Кембъл бе най-близо до попадение, но ударът му със задна ножица мина в страни от вратата.

След средата на първото полувреме обаче играчите на Манчестър Сити все по-често започнаха да поглеждат вратата на съперника, като в 28-ата минута Яя Туре стреля над вратата.

В 37-ата Яник Боласие изпусна златен шанс за попадение отблизо, топката премина на сантиметри от лявата греда.

Точно преди почивката Яя Туре отдаде чудесен пас към Пабло Сабалета, но ударът му мина покрай вратата.

През второто полувреме паднаха всички попадения в срещата. Накзателната акция на домакините стартира в 49-ата минута от Давид Силва. Пабло Сабалета намери нападателя на Манчестър Сити и след рикошет, топката се озова във вратата за 1:0.

„Гражданите” продължиха с атаките към съперниковата врата. В 61-ата минута Александър Коларов, в близост до ъгъловото флагче, центрира по земя от лявото крило, а Давид Силва засече за 2:0.

В 67-ата минута Джеймс Макартър вкара топката в мрежата на Манчестър Сити, но главният реферът отсъди засада, въпреки че при повторенията ясно пролича, че това е грешно решение на съдията.

В 81-ата минута Джеймс Милнър намери Яя Туре, който с прекрасен удар с левия крак намери пътя към вратата на Кристъл Палас за крайното 3:0.

След успеха Манчестър Сити е на второто място с 39 точки, колкото има и лидерът Челси. Кристъл Палас е на 16-ата позиция с 15 точки в актива си.