Манчестърските грандове Юнайтед и Сити взеха важни минимални победи и запазиха непроменено статуквото в горната част на таблицата на Премиършип. "Червените дяволи" надделяха с мъка с 1:0 над Нюкасъл навън, докато "небесносините" треснаха с 2:0 Лестър у дома, за да останат позициите им непокътнати. 

"Гражданите" доста по-убедително стигнаха до успеха си срещу борещия се за оцеляване противник. В герой за шампионите се превърна Давид Силва, който отбеляза важното първо попадение в продължението на първата част. В края пък Джеймс Милнър само оформи резултата. 

Още в началото Вилфрид Бони не успя да открие резултата, след като ударът му с глава беше отразен. В средата на първата част Рияд Марез пък пропусна да открие за Лестър. Малко след това обаче инициативата мина изцяло при домакините. 

Бони на два пъти и Хесус Навас имаха страхотни шансове да отбележат първия гол в мача, но неостаряващият Марк Шварцер направи чудеса от храброст и запази резултата непроменен. Но и той нямаше какво да направи във втората минута на продължението на първата част. 

Тогава удар на Бони беше изчистен от защитник, при добавката Давид Силва стреля в тялото на австралийския вратар, но при добавката на испанеца обаче нямаше как да пропусне - 1:0. 

През втората част домакините се хвърлиха да търсят втория успокоителен гол, но пак Бони, Серхио Агуеро на два пъти и Яя Туре обаче не бяха точни. Тази тяхна разконцентрираност можеше да бъде наказана от Рияд Марез в 75-та минута, но и той не успя да намери целта. 

Все пак всичко в този мач приключи в 88-та минута, когато Хесус Навас след страхотен пробив намери Джеймс Милнър и английският национал с прецизен изстрел не остави шансове на Шварцер за 2:0. 

Така Манчестър Сити взе важните три точки и остава на пет зад лидера Челси. "Гражданите" имат 58, но са с мач повече от лидера в Премиършип. И все пак интригата за първото място остава, както и статуквото преди този кръг. 

Нюкасъл - Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/Getty Images

То се запази и в битката за Топ 4. Там Манчестър Юнайтед записа измъчен успех след щастлив гол над Нюкасъл. Ашли Йънг отбеляза победния гол за тима си минута педи края след истински подарък от страна на защитата и вратаря Тим Крул и донесе трите точки на тима си. 

През първата част положенията бяха на сметката на гостите, след като Уейн Рууни в 26-та минута сам срещу вратаря стреля в аут, а точно преди почивката Маруан Фелаини и Ашли Йънг от вратарското поле не успяха да преодолеят холандския страж и той с една ръка отрази. 

Преди това обаче Нюкасъл не получи чиста дузпа за нарушение в наказателното поле срещу Ревейер от страна на Крис Смолинг, но реферът явно не видя ситуацията и си замълча. 

След почивката отново Ревейер можеше да вкара за "свраките", а Папис Сисе пропиля страхотен шанс и тимът им остана без гол. Рууни, Йънг и Фелаини продължиха с пропуските, за да се стигне до 89-та минута, когато най-после статуквото беше разбито. 

Тогава безумна грешка в защитата на Нюкасъл и нескопосано изчистване на Тим Крул позволи на Ашли Йънг от близка дистанция да наниже топката в мрежата и да отбележи единствения гол в мача. Малко след това Папис Сисе пропусна да изравни и така двата тима се оттеглиха при един гол разлика в полза на гостите. 

Така те имат вече 53 точки на четвъртата позиция, като пред тях с една повече е Арсенал, който днес победи с 2:1 като гост КПР. Нюкасъл остава в средата на таблицата с 35 точки и по всичко изглежда, че няма за какво повече да се бори. 

Резултатите от Премиършип в сряда вечер:

Уест Хем - Челси 0:1

Манчестър Сити - Лестър 2:0

Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:1

КПР - Арсенал 1:2

Ливърпул - Бърнли 2:0

Тотнъм - Суонси 3:2

Стоук Сити - Евертън 2:0