Отборите на Арсенал и Манчестър Сити не излъчиха победител в удивителен, спиращ дъха мач от 4-я кръг на Висшата лига. Двата състава завършиха при 2:2, след като гостите от Манчестър поведоха с гол на Серхио Агуеро, а след това Джак Уилшът изравни. Чрез Алексис Санчес тимът на Арсен Венгер излезе напред, а малко преди края Мартин Демикелис оформи крайния резултат.

Дебют за Арсенал направи Дани Уелбек, който се присъедини към „топчиите“ наскоро. Той направи хубав мач пред очите на пилота на Мерцедес Люис Хамилтън, като се отчете с греда и няколко хубави отигравания.

Срещата започна динамично, а в 10-ата минута добро положение се разкри пред Сити. В основата на атаката бяха Франк Лампард и Серхио Агуеро, но отбраната на Арсенал се справи.

Две минути по-късно след ужасяваща грешка в отбрана на „гражданите“, Дани Уелбек опита прехвърлящ удар, който обаче срещна десния стълб на вратата на Джо Харт.

В 25-ата минута последва невероятен удар на Джейм Милнър от около 30 метра, но над вратата на Войчех Шчесни, а само след три минути момчетата на Мануел Пелегрини поведоха в резултата. „Артилеристите“ загубиха топката в средата на терена, а след това Хесус Навас я догони, напредна от дясно, след това навлезе в наказателното поле и пусна добър пас към Серхио Агуеро, който се разписа за 1:0.

Първите десетина минути след почивката играта се развиваше сравнително спокойно, но в един момент Арсенал вдигна значително оборотите, а това имаше ефект. В 64-ата минута хубава триходова атака на „артилеристите“, минала през центъра завърши с изравнителен гол за момчетата на Арсен Венгер. В основата на попадението бяха отличните изяви на Алексис Санчес, Аарън Рамзи и разбира се, Джак Уилшър, който успя да елиминира последователно Клиши и Джо Харт, за да възстанови равенството – 1:1.

Голът окрили в значителна степен лондончани, които в 77-ата минута постигнаха пълен обрат – Алексис Санчес изведе състава напред след невероятен удар – 2:1.

Манчестърци не се примириха с този развой на срещата, като в 85-ата минута се възползваха максимално от едно статично положение. Александър Коларов центрира от корнер, а Мартин Демикелис се извиси над всички и насочи топката към вратата на Шчесни, който я докосна със сетни усилия с върха на пръстите си, това отклони нейната траектория, така че да се удари в левия стълб и влезе в мрежата за 2:2.

Малко след гола Улебек опита точния си мерник със силен удар, но не успя да порази целта.

В даденото от съдията продължение за малко Шчесни щеше да си отбележи автогол, след като бе притиснат от Един Джеко, но в тази ситуация късметът покри стража. Минути преди последния реферски сигнал Един Джеко се разписа, но попадението бе отменено поради засада.

В класирането Манчестър Сити е 4-и с 6 точки, а Арсенал е 7-и с 5 пункта.