Отборът на Мидълзбро буквално шокира шампиона на Англия Манчестър Сити. Воденият от Айтор Каранка тим елиминира „гражданите“ от ФА Къп в мач от четвъртия кръг на турнира след като се наложи с 2:0. Головете за успеха на тима от Чемпиъншип бяха дело на Патрик Бамфорд, а Кике окончателно реши всичко в края.

Срещата имаше две лица. През първите 45 минути „гражданите“ диктуваха събитията на терена и бяха наложили цялостен контрол, с изключение на някои малки епизоди. През втората част обаче играчите на Мидълзбро показаха „зъби“ и освен, че отбелязаха два гола, удариха греда и създадоха още няколко доста опасни положения. Домакините също имаха греда, дело на Франк Лампард.

В 19-ата минута Манчестър Сити инкасира гол, който обаче не бе зачетен поради засада, в която се намираше Томлин. А в ответната атака „гражданите“ изпълниха корнер. Милнър центрира от ляво, но топката бе изчистена.

В 23-ата минута отбраната на Мидълзбро сгреши, а от това се възползва Давид Силва. Испанецът нанесе удар, който обаче бе твърде силен и излезе в аут.

В 27-ата минута възпитаниците на Мануел Пелегрини стигнаха до нова опасна ситуация, но след серия от несполучливи опити, топката бе изнесена напред от отбраната на Мидълзбро.

В 28-ата минута Стеван Йоветич стреля, но Томас Мехийас се намеси с вещина.

Дедрик Боята успя да отиграе, макар и с известни трудности, една топка в наказателното поле, стреля, но твърде силно и твърде неточно в 29-ата минута, а Джеймс Милнър след него постави на изпитание Томас Мехийас, но испанският страж се справи.

Томас Мехийас за сетен път отчая атаката на Сити в 39-ата минута. Първо Давид Силва стреля, а стражът се справи с вещина, а след това Стеван Йоветич отправи топовен удар, който обаче отново бе избит.

В 42-ата минута играч на Мидълзбро стреля, но топката бе изчистена.

През втората част Сити започна активно, но след това се забеляза промяна в тенденцията. В 50-ата минута Александър Коларов изпълни фаул, стреля, но топката мина в страни от десния стълб на вратата.

В 53-ата минута Мидълзбро хвърли в размисли всички на „Етихад“. Фернандо допусна сериозна грешка в отбрана, изпусна Патрик Бамфорд, който се пребори умело за топката и направи 1:0. Няколко минути по-късно Серхио Агуеро имаше претенции, че е задържан от Клейтън в наказателното после, но съдията остана безмълвен. Серхио Агуеро отправи изстрел с глава в 59-ата минута, но не успя да насочи добре топката.

В 63-ата минута Алберт Адома стреля, но в тази ситуация Уили Кабайеро се справи и изби. А минута след това само късметът опази вратата на Манчестър. След скоростна атака Томлин отправи удар, но топката срещна левия стълб на вратата на Кабайеро.

В 67-ата минута Франк Лампард влезе да спасява положението на мястото на Хесус Навас, а в 89-ата минута именно удар на Лампард срещна гредата. Бившият играч на Челси стреля от дистанция (около дъгата на наказателното поле), но топката удари левия сълб на вратата на Мехийас.

Окончателна точка на спора бе поставена в 93-ата минута, когато Кике вкара втори гол за Мидълзбро, след като се възползва от чудесна възможност и оформи крайното 2:0 в полза на своя състав.

Ето и още резултати от четвъртия кръг на ФА Къп: 

Бирмингам - Уест Бромич 1:2

Блекбърн - Суонси 3:1

Челси - Брадфорд 2:4

Кардиф - Рединг 1:2

Престън - Шефилд 1:1 (предстои преиграване)

Саутхемптън - Кристъл Палас 2:3

Съндърланд - Фулъм 0:0 (Николай Бодуров с цял мач за "котиджърс", предстои преиграване)

Тотнъм - Лестър 1:2