Манчестър Сити засега остава на второ място в класирането, след като записа трета поредна победа. „Гражданите“ спечелиха с минималното 1:0 при гостуването на Тотнъм в мач от 35-я кръг на Премиършип. Единственият гол в срещата отбеляза Серхио Агуеро в 29-та минута.

Първата опасност в мача бе в 3-та минута пред вратата на Манчестър Сити. Ерик Дайър стреля опасно с глава, но встрани от левия стълб. Минута по-късно Хари Кейн бе изведен на отлична позиция и стреля много опасно, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Джо Харт.

Манчестър Сити поведе в 29-та минута, когато Давид Силва изведе с чудесен пас Серхио Агуеро зад отбраната на Тотнъм. Аржентинецът получи топката в наказателното поле на домакините и остана сам срещу Уго Лорис го разстреля. Това бе 22 попадение за Агуеро във Висшата лига от началото на сезона.

Агуеро пропиля нова добра възможност в 40-та минута, но ударът му бе отразен от Уго Лорис.

Давид Силва намери Фернандиньо в 42-та минута. Бразилецът стреля, но неточно в аут.

След грешка в отбраната на Манчестър Сити Райън Мейсън остана сам срещу Джо Харт и стреля, но вратарят успя да спаси.

Хари Кейн можеше да изравни резултата в 61-та минута, но се забави и пропиля поредната добра възможност, която се откри пред него.

Минута по-късно Серхио Агуеро комбинира добре с Фернандиньо, който стреля, но отново неточно в аут.

Александър Коларов отправи опасен удар в 71-та минута, но Уго Лорис отново демонстрира чудесен рефлекс и спаси.

Самир Насри влезе в игра в 73-та минута на мястото на Франк Лампард, но получи контузи и бе сменен в 76-та минута от Вилфред Бони.

Роберто Солдадо изпусна чудесна възможност да изравни резултата в 79-та минута.

Ерик Ламела центрира в наказателното поле на Манчестър Сити в 83-та минута, след което Паулиньо стреля с глава, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Джо Харт. Последва нова опасна атака на Тотнъм. Паулиньо отново имаше възможност да отправи опасен удар по посока на вратата на Манчестър Сити, но Джо Харт спаси.

Джеймс Милнър центрира в наказателното поле на Тотнъм в 85-та минута, след което Вилфред Бони стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Уго Лорис.

В добавеното време на мача Ерик Ламела имаше възможност да изравни резултата, но Джо Харт успя да спаси неговия удар и да избие топката в корнер.

След тази победа Манчестър Сити събра актив от 70 точки и остава на второ място във временното класиране, а Тотнъм е шести с 58 точки.