Шампионът Манчестър Сити записа успех при домакинството си на Уест Хем в мач от 33-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите“ не срещнаха особен отпор и се наложиха с 2:0, а головете бяха дело на Джеймс Колинс, който си реализира нелеп автогол, както и Серхио Агуеро. И двата гола в мача дойдоха още през първата част.

Футболистите на Мануел Пелегрини имаха превъзходство почти по всички показатели и почти не допуснаха опасности пред вратаря Джо Харт.

Първият гол в срещата дойде още в 18-ата минута след контраатака на домакините. Хесус Навас успя да открадне топката в центъра на терена, напредна бързо отдясно, но при опита си да центрира прати коженото кълбо на крака на Джеймс Колинс, който при опита си да изчисти, го насочи във вратата, прехвърляийки собствения си вратар.

В 36-ата минута Хесус Навас бе в основата и на второто попадение. Именно той асистира на Серхио Агуеро, който не сгреши, правейки резултата 2:0 в полза на Сити. Домакините организираха прекрасна контраатака, като двамата размениха няколко паса, преди Агуеро да се озове на стрелкова позиция и да се разпише.

Гостите от Лондон показаха зъби едва последните няколко минути на срещата, когато Енер Валенсия и Кевин Нолан имаха добри шансове, но късметът бе на страната на Сити.

През второто полувреме Давид Силва получи травма в главата, която не му позволи да позволи срещата и бе заменен от Самир Насри.

Във временното класиране Манчестър Сити продължава да заема четвъртото място във временното класиране с актив от 64 точки. Уест Хем е десети с 43 пункта.