Манчестър Сити е новият лидер в Премиършип, макар и засега временно. "Гражданите" победиха на своя стадион Суонси с 2:1 по изключително драматичен начин и се изравниха по точки с лидера Лестър, но са с по-добра голова разлика. 

Всичко се разви с изключителна драма до последните секунди. Домакините водеха до последната минута на редовното време с 1:0 с гол на бившия играч на "лебедите" Вилфрид Бони. Но точно тогава Бафетимби Гомис изравни и поля с леден душ публиката на "Итихад". Но в продължението Яя Туре върна трите точки за тима си. 

Иначе мачът започна с положение за Суонси и рано-рано можеше да се стигне до съвсем различна развръзка. Уейн Раутлидж се измъкна зад защитата на домакините, но ударът му беше отразен с вещина от Джо Харт. 

След четвърт час игра гостите можеха пак да поведат, но Гилфи Сигурдсон стреля прекрасно в горната част на вратата, но пак Харт беше великолепен и запази нулевото равенство. И тогава дойдоха моментите на Сити. 

В 26-та минута Вилфрид Бони надскочи защитата на Суонси и с прекрасен изстрел с глава препарира вратаря на противника, за да даде преднина на тима си - 1:0. 

Това обаче не отчая "лебедите" и те отново имаха по-хубавите положения. В 29-та минута Андре Аю стреля силно с глава след центриране от пряк свободен удар около точката на дузпата, но изстрелът му прелетя с няколко сантиметра над вратата. 

В крайна сметка до почивката повече интересни моменти нямаше и двата тима се оттеглиха на почивка при гол преднина за домакините. А след подновяването на играта отново Суонси имаше страхотните шансове за изравняване. 

В 54-та минута Гилфи Сигурдсон отново беше на повече от чиста позиция, но и този път хубавият му удар беше отстранен по великолепен начин от вездесъщия в този мач вратар на Сити Джо Харт. 

Така мачът полека-лека вървеше към победа на домакините, въпреки че "лебедите" имаха доста чисти положения. Дори гол на гостите беше отменен в 85-та минута заради засада, но промяна на резултата нямаше. 

И за да е драмата пълна, Суонси успя да изравни в 90-та минута. Федерико Фернандес намери Бафетимби Гомис и френският национал от близка дистанция този път нямаше как да сбърка и дори и Харт не го спря - 1:1. 

"Лебедите" вече се виждаха с точката, но това им изигра лоша шега и бяха попарени две минути след това в продължението. Тогава Яя Туре стреля от границата на наказателното поле, фалцовият му изстрел рикошира в тялото на Келеши Ихеаначо и влезе в мрежата за 2:1. 

Това се оказа и победният гол за Сити, с който момчетата на Мануел Пелегрини събраха 32 точки на върха, с което се изравниха с Лестър. Суонси остава с 14 точки и е опасно близо до "зоната на здрача". 

Всички резултати от ранните мачове в Англия: 

Норич - Евертън 1:1

Манчестър Сити - Суонси 2:1

Кристъл Палас - Саутхемптън 1:0

Съндърланд - Уотфорд 0:1

Уест Хем - Стоук Сити 0:0