Манчестър Сити запази 100-процентовия си точков актив и след най-трудния си мач до момента след старта на сезона в Премиършип. "Гражданите" надделяха с 2:0 на "Гудисън Парк" срещу домакините от Евертън и продължават с девет точки от три кръга. 

В герой за "небесносините" се превърна малко очаквана фигура - Александър Коларов. Сърбинът реализира така важното първо попадение в началото на втората част, като беше точен след пробив и асистенция на Рахийм Стърлинг. В края Самир Насри само оформи резултата. 

Иначе мачът започна с натиск на гостите, но и мърсисайдци не се даваха лесно. А първият шанс дойде още след 75 секунди игра, когато Серхио Агуеро беше изведен от Давид Силва на стрелкова позиция и стреля силно, но Тим Хауърд с крак изби. 

Малко след това отново аржентинецът имаше шанс да се разпише, като този път Хесус Навас го изведе на чиста позиция, но отново американският страж беше на мястото си и реагира перфектно, за да избие. 

Гостите продължиха да са по-активния тим и още веднъж можеха да открият резултата. Това беше в 15-та минута, когато Рахийм Стърлинг не можа да засече прострелно центриране на няколко сантиметра успоредно на голлинията и пропиля шанса. 

И при това превъзходство на Сити, първото попадение беше дело на Евертън. То обаче беше отменено в 23-та минута, защото авторът му Ромелу Лукаку беше зад защитата, преди да бие и когато получаваше топката от Рос Баркли. Повторенията показаха, че белгиецът действително е зад отбраната. 

Малко след това и Рахийм Стърлинг пак пропиля шанс за "гражданите", преди Евертън да се активизира. Първо Фил Ягиелка с глава не намери вратата от изгодна позиция, а Рос Баркли и Ромелу Лукаку от преки свободни удари не намериха целта. При изстрела на белгиеца топката срещна горната греда. 

Така почивката дойде при нулево равенство, а малко след нея Давид Силва не можа да оползотвори страхотна възможност. Той беше изведен сам срещу Хауърд, но силният му удар срещна страничната греда. 

По-силната игра на "гражданите" нямаше как да не доведе до гол и той стана факт в 60-та минута. Тогава страхотен пробив направи Рахийм Стърлинг и изведе Коларов сам срещу Хауърд отляво на вратата. Въпреки че стреля от малък ъгъл, сърбинът опъна мрежата зад американеца за 1:0. 

Три минути по-късно всичко можеше да свърши. Тогава Хесус Навас беше оставен сам срещу Хауърд и след леко чудене какво да направи, стреля силно, но право в главата на стража и опасността приключи. 

Един от малкото шансове за "карамелите" да изравнят дойде в 79-та минута, но ударът на Гарет Бари не намери целта. Сити продължи да контролира двубоя и стигна до успокоителния втори гол в 88-та минута. 

Тогава страхотно двойно подаване между Самир Насри и Яя Туре позволи на французина да излезе сам срещу Хауърд и елегантно да го прехвърли за 2:0. Това се оказа и последното интересно положение и така Сити си тръгна с трите точки от негостоприемния "Гудисън Парк". 

Така "гражданите" продължават с пълен актив от девет точки, докато мърсисайдци са в средата на таблицата, но само с четири точки след един успех, едно равенство и една загуба.