Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не спести за пореден път похвалите си към голямата звезда на тима Серхио Агуеро. Аржентинецът на практика сам победи през седмицата Байерн Мюнхен в Шампионската лига с хеттрика си за успеха с 3:2 и с това си заслужи благите думи. 

"Има определен тип играчи, които са незаменими. В Барселона никой не може да замени Меси, в Реал - Кристиано Роналдо, а при нас - Серхио. Никога не е едно и също, когато играем с Агуеро и без него."

"Радвам се, че пред него има още много години като играч на Манчестър Сити. Аз винаги съм го насърчавал да се старае да стане най-добрият футболист в света, защото има всички необходими качества за това."

"Щастлив съм, че той е част от моя отбор и като го гледам как се старае всеки ден, сърцето ми се изпълва с радост. Той е топиграч и е сред най-добрите нападатели в Премиършип", сподели Пелегрини. 

През този уикенд Агуеро ще изиграе специален мач срещу Саутхемптън. Това ще е неговият двубой номер 100 с екипа на "гражданите", откакто дойде от Атлетико Мадрид през 2011 г. за 38 млн. паунда.