Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че „гражданите“ имат предимство пред Ливърпул преди сблъсъка между двата отбора на „Анфийлд“.

„Ние определено имаме предимство от факта, че те играха в четвъртък мач от Лига Европа и имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят за двубоя срещу нас. Всеки един футболист се нуждае от поне 48 часа, за да се възстанови напълно“, сподели Пелегрини.

„Това ни дава предимство, но то не е решаващо“, добави чилиецът.

„Ако си представяме, че ще победим само, защото Ливърпул са се прибрали в четвъртък късно през нощта, бъркаме сериозно. Ние трябва да играем много добре, защото Ливърпул разполага с много силен състав. Мисля, че няма да започнат със същия стартов състав“, продължи мениджърът на Мначестър Сити.

„За нас този мач не е толкова важен от психологическа гледна точка, колкото от математическа. Трябва да спечелим три точки, за да доближим Челси на две. Много е вано да победим Ливърпул, защото те са силен отбор. Ние трябва да продъжим успешната си серия. Ще се борим до последния кръг. Остават да се разиграят още 36 точки.“

„Бони тренира с отбора от две седмици. Ще видим кой е най-добрият момент, за да стартира в титулярния състав“, каза още Мануел Пелегрини.