Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини демонстрира загриженост от атомното нападение на Манчестър Юнайтед преди градското дерби през уикенда.

Макар че в шампионатния сблъсък има голяма вероятност „червените дяволи“ да бъдат без наказания Уейн Рууни, чилийският наставник на шампионите заяви, че противинкът разполага с не по-малко опасни играчи.

„Сега мислим само за утрешния мач срещу Нюкасъл (за Купата на Лигата – б.р.). Едва когато приключим с тях, ще се се съсредоточим върху Юнайтед“, заяви Пелегрини.

Със сигурност обаче Рууни е може би най-сериозната заплаха в редиците на градския съперник, когато нещата опрат до дербито. Със своите 11 гола в 22 издания на сблъсъка между „червените дяволи“ и „небесно сините“ английският национал е най-резултатният в цялата история на съперничеството.

„Мисля, че Рууни е много важен играч за Юнайтед, но си мисля, че големите отбори не зависят от един футболист. Те имат достатъчно важни, креативни играчи, които да го заменят.“

„Сега ни чакат три поредни мача у дома в три различни турнир, затова си мисля, че е от значение да се концентрираме само върху Купата на Лигата, а едва след това да погледнем към мача срещу Юнайтед“, завърши Пелегрини.