Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не смята, че изминаващата кампания за тима му може да се определи като "катастрофа". Точно като такава я класифицират медиите в Англия. 

"Гражданите" не успяха да защитят трофеите си в Премиършип и Купата на Лигата, а отпаднаха рано за ФА Къп и Шампионската лига. Въпреки това, според чилиеца кампанията е по-скоро "специална". 

"Вие мислите, че сезонът ни е катастрофа, но аз не мисля така. Да, лошо е за клуб като нашия да не спечели нищо, но не мисля, че сме се представили толкова лошо. Бих определил сезона ни като "специален". Да, това определение му подхожда най-много."

"Не е лесно да се спечели шампионската титла, защото има поне пет отбора, които могат да го направят. Затова беше важно, ако не сме шампиони, то поне да сме втори. В Шампионската лига се представихме на ниво, но нямахме късмет, защото за втори пореден път играхме с Барселона."

"Не мисля, че е слабо постижение да стигнем елиминациите на този турнир за втора поредна година. Просто имахме малшанса и двата пъти да се изправим точно срещу Барселона", сподели Пелегрини. 

Той все още не знае дали ще остане начело на "гражданите" и следващия сезон. В началото на следващата седмица чилиецът ще има среща с босовете в Дубай и тогава ще се реши дали да остане. В Англия обаче го броят за пътник.