Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини направи скандално изказване след равенството на тима му срещу Челси в петия кръг на Висшата лига. Двата гранда се срещнаха на "Итихад" и завършиха 1:1. 

Лондончани играха доста дефанзивно и бяха на пет минути от победата след гола на Андре Шюрле, но бяха попарени от бившия си играч Франк Лампард в заключителните моменти на срещата. 

"Никак не съм доволен от резултата. Ние излязохме днес да победим и това си личеше от поведението ни на терена. А те през 90-те минути само се защитаваха и бяха по десетима души пред голлинията им."

"Днес просто един голям отбор игра като голям отбор и атакуваше. А другият голям отбор игра като малък такъв, например като Стоук Сити. Затова няма как да съм доволен от равенството", изригна Пелегрини след двубоя. 

Той коментира и попадението на Франк Лампард в мрежата на Челси. Халфът е вечният голмайстор в историята на лондончани, но днес ги огорчи с попадението си в края и това беше първият му мач срещу тях от 13 години насам. 

"Франк е голям професионалист. Знам, че му е било трудно да се изправи срещу отбор, в който е бил боготворен. Но той от самото начало искаше да се изяви и да играе на 100 процента. Направи го и аз съм доволен от него", сподели още чилийският мениджър.