Полузащитникът на Манчестър Сити Яя Туре сподели, че възнамерява да остане в Сити още дълги години. 32-годишният халф бе трансферна цел за Интер, но в крайна сметка италианският тим се довери на Жофри Кондогбиа от Монако.

В крайна сметка, звездата от Кот Д'Ивоар взе решение да остане на „Итихад“, като намекна, че Манчестър Сити може да бъде последният клуб в кариерата му.

„Много е важно за един човек, както разбира се и за един футболист, когато вижда как хората го следват. Понякога наистина е много трудно да ги разочароваш“, коментира Туре.

„Феновете на този клуб са брилянтни. Когато хората ти показват лоялност, нищо друго няма значение. Ето затова искам да остана в Сити. Искам да остана дълго време.

„Мечта на всеки футболист е да завърши кариерата си в клуба. Опитвам се да убедя някои играчи да останат в отбора и те ме питат защо? Такъв бе случаят с Паоло Малдини, такъв бе и с Фанко Барези, Алесандро Дел Пиеро – толкова важни играчи за клубовете си. Разбира се, такъв е случаят и с Франческо Тоти. Те останаха в клубовете си дълго, дълго време“, каза още халфът на Сити.