В България имаме поговорка „Два остри камъка брашно не мелят“. Често тази фраза се оказва в основата на един или друг провал. Понякога обаче проблемите се разрешават.

В съвременния футбол често ставаме свидетели на скандали, понякога те дори са между треньор и футболист.

Новият телевизионен канал на „Нова броудкастинг груп" Trace Sport Stars оформи своеобразна класация от Топ 5 на най-големите скандали в това съотношение: треньор – играч. 

Освен за Trace Sport Stars зрителите вече могат да търсят при своите доставчици и другия канал на компанията - Diema sport.

Топ 5 на най-големите скандали между треньор и футболист:

5. Моуриньо - Кака. Бразилският футболист така и не намери своето място в Реал Мадрид. Треньорът на няколко пъти опита да се отърве от бившия играч на Милан. „Не искам да правиш нищо, за да потръгне отново кариерата ти, пречиш ми на плановете за Реал Мадрид“, се предполага, че е казал португалецът. Бащата на Кака дойде на помощ, но всичко вече беше предопределено. Атакуващият футболист напусна Реал Мадрид и отново облече екипа на Милан. 

4. Роберто Манчини - Марио Балотели. Отношенията между двамата никога не са вървели гладко, дори се стигна до размяна на удари по време на престоя на двамата в Манчестър Сити. По време на една от тренировките мениджърът избухна заради агресивното поведение на Супер Марио. 

3. Гуардиола – Ибрахимович. Престоят на шведския нападател в Барселона не е от най-приятните му спомени. Хосеп Гуардиола не го хареса и го считаше за твърде арогантен за каталунския тим. От своя страна, обиден от липсата на доверие в него, Ибрахимович напусна Барселона. Враждата на двамата обаче продължи и след това.

2. Алекс Фъргюсън – Дейвид Бекъм. Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед е популярен с избухванията си в съблекалнята. След една от загубите обаче, специалситът се нахвърли срещу звездата си и изрита една от обувките в лицето на Дейвид Бекъм. Малко след това английската футболна звезда напусна тима в посока Реал Мадрид.

1. Раймон Доменек – Никола Анелка. Няма как да бъде забравен сблъсъкът, който доведе до провала на френския национален отбор на Световното първенство през 2010 година. По време на един от мачовете, на почивката Никола Анелка изрича ужасяващи думи по адрес на треньора. Последвалото е история – първи страници по вестниците и болезнено отпадане. Може би Никола Анелка трябва да замълчи... поне веднъж.