Отборът на Манчестър Сити буквално разгроми Милан с 5:1 в мач от приятелския турнир „Гинес Интърнешенъл Чемпиънс Къп“. „Гражданите“ имаха смазващо превъзходство, а головете в тяхна полза бяха дело на Стеван Йовечтич, който се разписа на два пъти, на Хесус Навас, Скот Синклер и Келечи Ихеаначо. Същевременно почетното попадение за италианците реализира Съли Мунатри.

Двубоят не бе лишен от екшън, като в началото на втората част мачът бе временно прекъснат за повече от четвърт час заради ненадейни бурни ветрове.

Това не е първият път последните години, когато Манчестър Сити вкарва 5 гола на Милан в приятелска среща. „Гражданите" го сториха и миналата година в турнира „Ауди Къп", когато се налжиха с 5:3.

Срещата се разви повече от благоприятно за Манчестър Сити, който с осигури сериозен аванс само в рамките на няколко минути в началото на мача.

В 11-ата минута Стеван Йоветич си пое добре топката и тръгна заплашително към вратата на Милан, но Стефан Ел Шаарави отне, „граждани“ възстановиха владението си върху топката, а това позволи на Хесус Навас да пусне чудесен пас към Йоветич, който се разписа за 1:0 с хубав удар. Само 2 минути по-късно авансът на манчестърци бе удвоен, чрез Скот Синклер, който се озова на добра позиция и покачи на 2:0.

След първоначалния шок от бързо получените две попадения, „росонерите“ се отърсиха и започнаха да търсят варианти, като Шаарави опита късмета си, но без успех. Така се стигна до 23-ата минута, когато авансът на англичаните набъбна до 3:0. Прекрасна комбинация между Йоветич и Хесус Навас завърши с гол на последния, а три минути след това Милан понесе пореден удар. В 26-ата минута Келечи Иеначо безпощадно покачи на 4:0.

Въпреки този неприятен развой на срещата Милан успя да върне едно попадение малко преди края на първата част. След изпълнение на корнер в 42-ата минута Съли Мунтари намали на 1:4, а при този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

След нея мачът бе временно прекъснат, заради появилите внезапно бурни ветрове. А подир паузата, която продължи повече от 15 минути, сякаш с още по-свежи сили Манчестър Сити мушна и пети гол в мрежата на Милан. Той бе дело на автора на първото попадение Стеван Йоветич, който записа и втори гол в сметката си за 5:1.

До края на двубоя резултатът остана непроменен, като Мбайе Нианг се отчете с уникален пропускт сам срещу вратаря. 

Състави:

Милан: Агаци, Де Шильо, Алекс, Констант, Рами, Мунтари, Поли, Хонда, Нианг, Ел Шаарави, Кристанте

Манчестър Сити: Кабайеро, Клиши, Боята, Настасич, Коларов, Навас, Цикилини, Синклер, Йоветич, Иеначо, Фернандо