Цели 16 привърженици на Манчестър Сити са се записали за  ексксурзия до Москва за мача от Шампионската лига с местния  ЦСКА, въпреки че в руската столица ще се играе без публика, съобщава вестник Сънди Мирър.

Мачът ще се състои на 21-и октомври на стадион "Арена Химки", а УЕФА наказа ЦСКА Москва с три мача при закрити врата и две  гостувания със забрана за агитка заради изстъпления на феновете. Отделно е и глобата от 200 хиляди евро.

Но феновете на Манчестър Сити, или поне неколцина от тях, са си купили билети за Москва. Те взимат пример от привържениците  на Байерн, които си бяха наели цял етаж в съседна до стадиона  административна сграда и гледаха мача от там.

Англичаните имат  сходна идея. Те са наели апартаменти в сгради до стадиона, които са на високи етажи и от терасите има видимост до терена. Така  те ще наблюдават мача на живо. По думите на един от привържениците на Сити- Стив Бесуик,  цитиран от вестника, цялото пътуване му излиза около 500 паунда.

"Още когато се изтегли този жребий, ние си поръчахме билети  за мача в Москва. След това УЕФА наказа ЦСКА и нашето пътуване  беше пред пропадане, като дори търсехме свободни места в някой  бар за цялата компания."

"Но когато видяхме какво направиха  феновете на Байерн в предишния кръг, не мислихме много и се  разтърсихме за варианти. Знаем, че някои от феновете на  баварците откупиха билети, които са предвидени за  фирмите-спонсори, които влизат в служебните лица."

"Други пък  гледаха от околните сгради. Така че ние вече сме се договорили с хората, които живеят в тези апартаменти и ще гледаме на живо",  разказва още Бесуик.

Също така стана ясно, че ръководството на Манчестър сити  организира безплатно гледане на мача на видеостената на стадион "Етихад" за всички фенове, които са си купили билети за Москва. ЦСКА и Манчестър сити са последните два отбора в група Е,  като домакините нямат актив, а англичаните са с 1 точка./БТА