Ювентус е започнал преговори с Манчестър Сити за нападателя на англичаните Един Джеко, пишат медиите в Италия.

Босненският национал представлява добра инвестиция в бъдещето за торинци, които в края на следващия сезон почти сигурно ще се разделят с лидера в атаката си Карлос Тевес. Аржентинецът неведнъж е подчертавал, че иска да завърши кариерата си в Бока Хуниорс, но иска и да изпълни ангажиментите си към „бианконерите“, с които е обвързан до лятото на 2016 година.

За Джеко Ювентус е преди всичко шанс да играе редовно, а това е нещо, което така и не постигна в четирите си години със Сити. Макар да има 50 гола в 128 шампионатни мача бившият ас на Волфсбург през повечете време влиза от пейката.

Слуховете на Апенините сочат, че всъщност Тевес може би ще си тръгне още тази година, което превръща в спешна задача намирането на достоен заместник. Алваро Мората показва огромен прогрес след идването си от Реал Мадрид, ала в Юве искат да имат и по-опитен атакуващ футболист.

Според „Калчомеркато“ генералният мениджър на „старата госпожа“ Джузепе Марота вече е имал диалог по повод Джеко с хора от Манчестър Сити по време на събрание на Европейската клубна асоциация. Все още обаче не е ясно дали англичаните са склонни да се разделят с 29-годишния играч.