Ръководството на Ливърпул взе решение да се включи в трансферната битка за Стеван Йоветич от Манчестър Сити. Дотук към черногорския нападател интерес проявяват италианските Интер и Ювентус, което предвещава тежка битка за мърсисайдци.

По принцип мърсисайдци са свързвани преди всичко със звездата на Астън Вила Кристиан Бентеке, чиято освобождаваща клауза обаче се очертава като проблем. Бирмингамци държат на въпросните 32,5 милиона паунда, което кара „червените“ да търсят резервни варианти на пазара.

25-годишният Йоветич минава за излишен в Сити след идването на Вилфред Бони през януари и сочен като сигурен напускащ. Бившият играч на Фиорентина реализира 11 гола в 39 мача в двата си сезона за „гражданите“, които само потвърджават неспособността му да се наложи на „Етихад“.

Предвид факта, че Интер не играе в европейските клубни турнири, Ливърпул и Ювентус изглеждат като по-примамливи дестинации. Мърсисайдци обаче са извън Шампионската лига и ще се борят в Лига Европа. Това превръща Юве в основния фаворит, тъй като и през следващата кампания италианският шампион ще се бори в турнира на големите. Там обаче също няма гаранции за титулярното място на Йоветич.

По всяка вероятност балканецът ще има последната дума в случая, а Сити ще се опита да минимизира загубите от платените за него 22 милиона паунда през 2013 година.