Вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети е убеден, че трансферът на Яя Туре от Манчестър Сити ще се случи.

В момента „нерадзурите“ са фаворити за халфа, който обяви, че на 90 процента ще си тръгне от „Етихад“ през лятото. Роберто Манчини работи заедно с него в продължение на три години и е добре запознат с качествата му. Именно италианският специалист дълго време настояваше пред собственика Ерик Тохир да се направи каквото е нужно, ала през лятото Туре да се озове на „Джузепе Меаца“.

„Яя? Ние сме на етап, в който се надяваме, че ще можем да финализираме сделката. Той може да ни помогне да направим стъпка напред по отношение на качеството в състава ни“, каза Санети.

Легендата на клуа също така отвори дума и за опорния халф на Пари Сен Жермен Тиаго Мота, който също попада в полезрението на отбора. „Ако Мота дойде при нас, ще ни предложи много, тъй като познава добре обстановката. Той е опитен и разполага с качества – Тиаго е един от най-силните халфове, с които съм играл. Мота е много интелигентен, разбира как да контролира хода на един мач, а когато имаш трудности, може да отнеме топката и да зададе посока на играта“, допълни Санети.