Беше ясно, че 13-ият кръг в Премиършип ще бъде фатален за някой от фаворитите в първенството, особено предвид факта, че в дербито на кръга Тотнъм прие Челси.

Е, именно лондонският съперник нанесе първата загуба през сезона за "сините". Момчетата на Маурицио Сари успяха в 12 поредни мача да избегнат поражението, но Хари Кейн и компания се оказаха твърди силни за тях в съботния ден. Успехът с 3:1 дойде след голове на Деле Али, Кейн и Хьон-Мин Сон, а Оливие Жиру донесе само почетно попадение. По този начин Тотнъм успя да изпревари прекия си съперник за третото място с 2 точки, а друг любопитен факт е, че "шпорите" са единственият отбор, който няма реми през сезона.

Челси падна, но след изиграването на 1/3 от сезона два тима продължават да нямат загуба, с което сякаш загатват, че борбата за титлата ще е само между тях.

Лидерът Манчестър Сити изигра поредния си прекрасен двубой, побеждавайки с 4:0 Уест Хем в Лондон. Давид Силва, Рахийм Стърлинг и Лерой Сане на два пъти реализираха попаденията за успеха.

Ливърпул също нямаше проблеми в гостуването на Уотфорд, спечелено с 3:0 след голове на Мо Салах, Трент Алекзандър-Арнолд и Роберто Фирмино.

Клоп: Готино е да сме най-силният Ливърпул във ВЛ

Арсенал спря серията от три поредни ремита след 2:1 като гост на Борнемут след победен гол на Пиер-Емерик Обамянг в 67-ата минута.

Емери: Радва ме, че можем да играем с различни схеми

Мъките на Манчестър Юнайтед обаче нямат край. "Червените дяволи" завършиха с безлично 0:0 на "Олд Трафорд" срещу Кристал Палас.

Бранител на Юнайтед: Това реми е с вкуса на загуба

Клаудио Раниери дебютира с успех начело на Фулъм - 3:2 срещу Саутхемптън и моментално залепване на лондончани до другите отбори в зоната на изпадащите. "Светците" са друг такъв, а третият е Кардиф. И трите отбора са с по 8 точки.

Евертън успя да изпревари Ман Юнайтед за шестото място след 1:0 срещу Кардиф с гол на Гилфи Сигурдсон.

В другите мачове:

Брайтън - Лестър 1:1

Уулвърхемптън - Хъдърсфийлд 0:2

В понеделник от 22 часа играят Бърнли и Нюкасъл. Двубоят можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA Xtra.