Дотук ли бяха надеждите на Ливърпул най-сетне да стигне до титлата във Висшата лига? Това е големият въпрос след двубоите от 29-ия кръг на английското първенство. 

Авансът на мърсисайдци в класирането пред Манчестър Сити се топеше бавно-бавно, но след изминалия уикенд Премиършип вече има нов едноличен лидер в лицето на "гражданите".

Те свършиха своята работа в съботния ден, когато единственият гол на Риад Марез донесе успеха при гостуването на Борнемут.

Гуардиола: Травмите са ни на психическа основа


В неделя бе ред за голямото изпитание пред Ливърпул - градско дерби срещу Евертън. Е, на "Гудисън Парк" тимът на Юрген Клоп разочарова и завърши 0:0. Дали силният вятър е повлиял, както каза самият Клоп, едва ли има толкова значение вече. Фактът е, че тимът му вече изостава с точка зад Сити и оттук насетне съдбата им зависи до голяма степен и от "гражданите".

Клоп спокоен: Сити не е чак толкова много пред нас
Ван Дайк: В Евертън празнуваха 0:0 все едно е победа
Юрген Клоп обвини вятъра за загубените точки
Момче, което гони топките, успя да газира Клоп


Мърсисайдското дерби не бе единственото градско в кръга. Тотнъм посрещна Арсенал в един винаги лют спор, който също завърши без победител - 1:1 след ранен гол на Арън Рамзи и изравнително попадение на Хари Кейн в 74-ата минута от дузпа. Това бе една от двете дузпи в мача като Пиер-Емерик Обамеянг пропусна такава за "топчиите". И двете отсъждания обаче бяха спорни.

Поч удивен от характера на Тотнъм срещу Арсенал
Емери: Отдавна повтарям, че ВАР ще е стъпка напред
Анализ на ситуацията с дузпата на Тотнъм срещу Арсенал


Ромелу Лукаку пък се превърна в герой за Манчестър Юнайтед, който стигна до драматична победа с 3:2 над Саутхемптън. Белгиецът реализира победния гол в 88-ата минута, който бе негов втори в двубоя.


В друго лондонско дерби пък Челси измъкна успеха с 2:1 като гост на Фулъм. Трите гола паднаха в рамките на 11 минути между 20-ата и 31-ата като за "сините" реализираха Гонсало Игуаин и Жоржиньо.

В останалите мачове:

Брайтън - Хъдърсфийлд 1:0

Бърнли - Кристал Палас 1:3

Уулвърхемптън - Кардиф 2:0

Уест Хем - Нюкасъл 2:0

Уотфорд - Лестър 2:1