Шампионската лига започна снощи с хубави двубои, доста голове и много емоции. Ето такива мачове искаме като този на „Бернабеу“ - оспорвани, драматични и качествени. Груповата фаза на турнира невинаги предлага този тип срещи, тъй като понякога изходът на борбата е ясен, но това вероятно ще е неизбежно отново в някои от по-късните кръгове и то в определени групи.

Снощи публиката на „Бернабеу“ изживя една от добре познатите си големи европейски нощи с дейното участие на своя любим отбор Реал. „Белия балет“ като цяло превъзхождаше английския шампион Манчестър Сити и дори крайният резултат 3:2 не отговаря много точно на показаното, камо ли онова 1:2, очертало се пет минути преди края. Ман Сити опита с един много силен вратар Джо Харт, с един много мощен Яя Туре и с техничния Давид Силва да измъкне максимума на този легендарен стадион, но нямаше да е справедливо. Водени от неудържимия Марсело и от традиционно големия Кристиано Роналдо, мадридчани показаха своето неповторимо ДНК в труден за тях момент, както сполучливо се изрази техният треньор Моуриньо. Той може да е всякакъв, но и този път показа, че слабо го вълнува хорското мнение, след като пусна в средата дефанзивен триъгълник Алонсо-Есиен-Кедира, а в защита извади една от свещените си крави Серхио Рамос за сметка на качествения младок Варан.

От останалите мачове добро впечатление остави и другият испански представител Малага. Макар и вече без солидната финансова подкрепа от Персийския залив и с много продадени футболисти през лятото, южняците направиха показно на харчилия без ограничения руски Зенит. Друг от новобогаташите – Пари СЖ, натри носа на украинския Динамо Киев. Милан доказа, че е в криза с нулевото реми срещу Андерлехт, а празните трибуни в Милано допълниха впечатлението. Впечатляващ сблъсък стана и между Борусия Дортмунд и Аякс, независимо от минималния резултат 1:0 в полза на германците.

Тази вечер очакваме втората порция от първия кръг в груповата фаза на Шампионската лига и дано отново има запомнящи се срещи.