Белгийският национал Кевин де Бройне иска да изпълни договора си с Манчестър Сити, който изтича през лятото на 2023 г.Към атакуващия футболист има огромен интерес от страна на Реал Мадрид и Барселона.В интервю за Sport360 той заяви, че се чувства отлично при "гражданите" и е амбициран да спечели още трофеи.
 
"Чувствам се комфортно в Манчестър Сити, щастлив съм. За този клуб съм играл най-дълго време, като изключим разбира се Генк. Там обаче бях и в юношеските формации, което е съвсем различно. Играя за един от най-добрите отбори в света и съм част от най-силното първенство в света. 
 
Семейството ми вече се приспособи към живота в Англия и децата ми са доволни, което е много важно. Ако дори едно от тези неща бе различно, щях да бъда стресиран, но не съм. Спокоен съм и мога да се концентрирам върху всичко около моята кариера", заяви Де Бройне.
 
Манчестър Сити все още не е загубил всички шансове за титла в Англия, въпреки че възможността да настигне Ливърпул е наистина минимална. Отборът обаче се бори за други три трофея - Купата на ФА, Купата на Лигата и Шампионската лига. В най-престижния клубен турнир Сити ще се изправи срещу Реал Мадрид на осминафиналите.
 
"Жребият в Шампионската лига не е лек, но там малки отбори няма. Ако искаш да спечелиш този купа, трябва да победиш най-силните в Европа. Всички искаме да играем за трофея в Шампионската лига, а на национално ниво - за европейската и световната купа.
 
Аз все още нямам нито един от тези три трофея и вътрешно изгарям от желание да ги спечеля. Но за мен важни са и Купата на Лигата, и Купата на ФА, и дори всяка тренировка.
 
Без значение срещу кой отбор играем, ние уважаваме нашия съперник. Дори срещу Порт Вейл пуснахме боеспособен състав, което показва колко много искаме да спечелим мача и Купата на ФА", добави той./БТА