Вижданията и желанието на Манчестър Сити не се е променило никак след спечелването на домашния требъл. Това потвърди мениджърът на тима Хосеп Гуардиола.

Подготовката на Сити за новия сезон продължава в Шанхай, където „гражданите” ще играят в азиатската Висша лига. Първият съперник е Уест Хем в сряда и ще можете да гледате мача на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Носителят на ФА Къп защити титлата си в Англия, след като за два сезона калкулира невероятните 198 точки, за да спечели и Купата на Лигата през февруари срещу Челси.

Въпреки огромния успех за тима, то Гуардиола вярва, че целите пред отбора са все по-големи, а също така вярва, че може да се надгради върху състава още.

„Подготвяме се, както го правим през последните три години – поетапно, анализираме и се адаптираме към това, което правим добре и поправяме грешните неща. Само така ще продължим напред. Не сме таен отбор и ще видим накрая на сезона дали сме се справили добре, за да се борим за всички купи”, сподели Гуардиола в Азия.

Испанският специалист също така предупреди всички, че отборът му няма да влезе в сезона, като надменен и ще работи здраво, за да се подори.

„Момчетата ми са умни и знаят, че са част от изключителен състав. Не е нужно да им повтарям кое да правят добре, защото знаят, че трябва да са на ниво всеки мач. Последните дни тренираме много добре и знам, че сме на правилния път”, завърши Хосеп Гуардиола.