Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола посочи най-голямата цел пред клуба и пред себе си като мениджър. Тя не е трофей в Европа или някоя и друга победа - тя е да бъде свален 20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед от неговия собствен трон.

Според Пеп това е най-голямото предизвикателство за "синята" част на Манчестър в следващите години.

"Имаме съседи, които за 15-20 години го постигнаха. Със Сър Алекс те печелеха всеки сезон, прескочиха Ливърпул и вече имат 20 титли. Най-голямото предизвикателство пред мен като мениджър е да променя това", уверено сподели Гуардиола.

Подобни думи използва и самият сър Алекс Фъргюсън, когато пристигна на "Олд Трафорд" през 1986 г. Той обяви, че "най-голямото предизвикателство" на клуба е да бъде изпреварен Ливърпул по отличия. Тогава "червените" имаха 18 титли в английския елитен футбол, докато "червените дяволи" бяха със 7. 27 години по-късно Фъргюсън се оттегли с постигната цел "да свали съперника от трона".
 
През миналия сезон Манчестър Сити извоюва своята пета корона в английския футбол. На Гуардиола обаче ще му трябва минимум 15-20 години, в които да съумее да прегази големия си градски съперник и да промени хода на историята. Може ли?

Пеп Гуардиола

източник: Gulliver/GettyImages