Mениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви на пресконференцията преди гостуването на Нюкасъл утре, че „гражданите" са наясно със ситуацията си в момента и не могат да си позволят да загубят. Шампионите изостават на 8 точки от лидера Ливърпул и вече допуснаха три загуби през този сезон във Висшата лига.

„В момента не мисля за спечелването на Висшата лига. Първо трябва да изпреварим Лестър, а след това Ливърпул. Знам, че не можем да си позволим да загубим", каза испанският специалист.

Манчестър Сити загуби последната си визита на „Сейнт Джеймсис Парк" с 1:2, когато начело на „свраките" още бе Рафаел Бенитес. Сега мениджър е Стив Брус, който стартира колебливо, но в момента воденият от него отбор стабилизира играта си и постига добри резултати напоследък.

„Забравихме да играем (във въпросния мач; б.р.). Отбелязахме попадение и забравихме да атакуваме. Взехме си поука оттогава, но имахме наистина лош ден", призна Гуардиола.

В лазарета на Манчестър Сити са трайно контузените Лерой Сане и Аймерик Лапорт, както и Серхио Агуеро и Олесандър Зинченко. /БГНЕС