Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е уверен, че неговите футболисти са изцяло ангажирани и фоусирани върху оставащите мачове до края на сезона и няма да се разсейват с двугодишното наказание, което УЕФА наложи на клуба. Както е известно, английските шампиони освен с лишаване от право за евроучастие за две години са наказани и с глоба в размер на 30 милиона евро. Със сигурност клубът ще обжалва пред Арбитражния съд в Лозана, но това не спира спекулациите, че играчите ще започнат да напускат, ако санкцията не отпадне.

"Абсолютно съм сигурен в ангажираността на нашите играчи. Те са го показали в годините назад много, много пъти. Никой не знае какво ще се случи, но нямам никакви съмнения в момчетата. Не можем да променим това, което хората мислят. Знам колко усилено работим. Наистина се гордея с отбора. Знам и какво сме свършили в последните години.  Не сме имали помощ извън терена. Това, което стана тук, ние си го направихме сами и спечелихме титлите", заяви Гуардиола.

Той беше попитан как би коментирал интервюто на Рахийм Стърлинг пред испанския вестник "Ас", че Реал (Мадрид) е един "фантастичен клуб", но треньорът няма проблем играчите да говорят по този начин".

"Играчите са свободни да говорят каквото мислят и в каквото вярват, нямам проблем с това", сподели Гуардиола.

Преди срещата с Лестър Джосеп каза: "Казвал съм и преди, че Лестър е чудесен отбор. Особено като домакин са много силни".