Пеп Гуардиола се върна назад към първите си месеци като менидджър на Манчестър Сити и най-тежкото решение, което е взел. А именно - да се раздели с легендарния вратар на "гражданите" Джо Харт, който спечели две титли в Премиършип със Сити.

Гуардиола призна, че е взимал "много лоши решения" по време на треньорската му кариера, а да продаде Харт е било сред най-трудните.

В събота английският страж се завръща в Манчестър с настоящия си тим Бърнли, което доведе до припомняне на ситуацията с напускането му. Тогава Гуардиола привлече Клаудио Браво с цел да има вратар, който играе по-добре с крака. В крайна сметка с Браво не се получи, но пък Едерсон се утвърди на позицията №1 на Сити.

Постиженията на Харт обаче не се забравят и от клуба го поканиха в четвъртък на скромна церемония, на която кръстиха един от тренировъчните терени на негово име.

"Не винаги взимам правилни решения, но трябва да ги вземеш. В кариерата ми съм взимал добри решения и някои много лоши. Трябва да взимаш решения в правилния момент и в правилното време. Никога не знаеш. Ако вземе решение и после съжалявам, няма какво да променя. Случило се е", заяви Гуардиола.

"Всички мениджъри трябва да вземат решенията си на всеки пет минути. Понякога са важни. Не става въпрос само за футбола, става дума за професионалисти и за човешки същества."

"Знам колко тежко е за феновете, за хората, защото той беше невероятен вратар и имаше невероятни резултати за клуба. Затова не беше лесно за мен да взема решение. За него не беше лесно, но се постави в моята позиция и я разбра перфектно."