Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че Жоржиньо е можел да допусне грешка, ако е бил преминал при „гражданите“.

Италианският национал бе обект на сериозен интерес от страна на шампиона на Англия, но в крайна сметка взе решение да продължи кариерата си в Челси и последва на „Стамфорд Бридж“ своя доскорошен треньор в Наполи Маурицио Сари.

Може би основната причина за решението на Жоржиньо да премине в Челси е, че ще продължи съвместната си работа с Маурицио Сари.

„Не съм разочарован, че Жоржиньо не дойде при нас. Опитахме се, но не успяхме. За един футболист е много важно да продължи да играе там, където иска“, коментира Гуардиола.

„За Жоржиньо може би щеше да бъде грешка, ако бе дошъл при нас, знаейки, че Сари го обича“, добави мениджърът на Манчестър Сити.

„Много е важно, че английският футбол бе подсилен с изключителен играч. В крайна сметка, ако той искаше да дойде при нас, щеше да го направи. Той реши да отиде в Челси. Това е така, защото той има причини и е преценил, че така е най-добре за него“, каза още Хосеп Гуардиола.