Червеното месо или по-точно липсата му – това е тайната към невероятната голова форма на Серхио Агуеро през последните години. Самият футболист разкри специалната диета, на която се подложил в Манчестър Сити след пристигането си на Острова.

Аржентинският национал е имал среща с диетолог през миналото лято, за да търси съвет как да подобри своята ефективност на терена, като избегне постоянните контузии, които през годините му попречиха да бъде още по-решителна фигура за „гражданите“. Специалистът моментално му забранил пържолите, които са сред любимите ястия на играча, а също пастата и захарта.

Хранителните промени били придружени и с персонализиран тренировъчен режим, който постигнал целта си и дотук Агуеро не е имал проблеми с мускулни травми. Единственият път, когато той отсъства по-продължително, беше заради травма в коляното.

В неделя южноамериканецът отбеляза хеттрик при успеха с 6:0 над Куинс Парк Рейнджърс, с което натрупа 25 гола във Висшата лига и има реален шанс за първи път да триумфира с приза за голмайстор на първенството. Най-близо до него са Хари Кейн (20 гола) от Тотнъм и нападателя на Челси Диего Коща (19 гола).

„Трябваше да променя много неща, като започна от храната. Нужно беше да започна да водя по-здравословен начин на живот“, сподели Кун Агуеро. „Отидох на доктор в Италия и той провери какво съм правил досега. Трябваше да направя доста промени – без повече паста, без повече захар и никакво месо, с което бях свикнал, защто аржентинското е много добро.“

„Дано този сезон да покаже, че работата ни е имала успех и мога да остана в същата форма да края на кариерата си. Да чукна на дърво, дотук не съм имал мускулни проблеми, а само травмата в коляното. В тренировъчните сесии ми беше трудно през миналата кампания. Например на всеки три тренировки трябваше да спирам за почивка, а сега това не е така. Освен тове в момента си обръщам по-голямо внимание след заниманията“, коментира нападателят, който навърши 27 години миналия месец.

Той има 106 гола в 134 мача за Сити от 2011 година насам, когато „небесно-сините“ платиха 38 милиона паунда на Атлетико Мадрид за подписа му. „Дано да продължа да вкарвам по същия начин. Започнах сезона много добре, но се контузих, а след това, когато се върнах, ставах все по-добър и по-добър с всяка минута, която прекарвах на терена. Сега защитниците ме познават по-добре и опитват да ме неутрализират по нови начини, затова трябва да ставам по-добър с всяка година. Моята работа е да вкарвам голове и ще бъда много горд, ако завърша сезона като най-добрия голмайстор. Това, което обаче наистина искам, е през следващата кампания Сити да печели титли. Винаги съм твърдял, че головете имат по-голяма тежест, когато ни помагат да постигаме велики успехи като отбор“, допълни Агуеро.