Най-голямата тревога на всеки футболен треньор е когато загуби няколко от основните с играчи за дълъг период от време. Нарушаването на баланса в отбора е само една от плоскостите, в които ще си проличи отражението. В подобни условия дори за най-големите капацитети в треньорския занаят ще бъде тежко да излязат сухи от деликатното положение. Особено когато става дума за първенство като Висшата лига, чиято втора природа е стръвната конкуренция.

Най-странните забрани във футбола

Понякога, за да се срине голямата мечта за титла не е нужно да има много липсващи. Само един или двама, след което целият план рухва.

Преди да сме преминали към същинската част, можем да извлечем подобен пример настоящия сезон – Пол Погба. С него в редиците си Манчестър Юнайтед водеше в класирането и спечели 13 от възможни 15 точки. След травмата на французина „червените дяволи” драстично свалиха успеваемостта – 13 от 21 възможни точки. И двете им загуби дотук в първенството дойдоха, докато Погба лекуваше контузията в бедрото. Наравно по точки с градския съперник Манчестър Сити през септември, сега тимът е с пасив от цели 8 пункта.

Мач като мач?! Кошмарните дебюти във футбола

Ето и пет други случая, когато контузия на практика предрешава титлата във Висшата лига.