Ако Хосеп Гуардиола вярва в онова, което е казал самият той преди 5 години, то тогава Манчестър Сити загуби титлата в Англия през изминалия уикенд. Понякога човек дори и не подозира как могат да бъдат изтълкувани думите му, особено когато мине много време.

Паузата за националните отбори дойде точно навреме за „гражданите”, които ще трябва да намерят начин да достигнат Ливърпул, ако искат да се борят за трофея във Висшата лига. След изминалия уикенд Манчестър Сити се намира на 8 точки след мърсисайдци.

„Гражданите” обаче няма как да бъдат уверени, че ще могат да спечелят титлата през настоящия сезон, особено съдейки по онова, което Пеп Гуардиола написа в книгата си през 2014 година.

„То е малко като рецепта. Титлите в първенствата се печелят в последните 8 мача, но се губят в първите 8 срещи”, сподели тогава Гуардиола.

Не е ясно дали все още вярва в това, но при всички положения ситуацията на Манчестър Сити след първите 8 кръга в Премиърлийг изглежда много неприятна. През уикенда Сити допусна изненадваща загуба с 0:2 от Уулвърхемптън на своя „Етихад”.