Манчестър Сити спечели трудно, но важна победа с 2:1 на терена на Кристъл Палас в мач от 12-ия кръг на Висшата лига.  Яя Туре бе водещата фигура в състава на гостите от Манчестър, реализирайки и двата им гола.

Първото полувреме ще се запомни най-вече с гола за Сити на Яя Туре и с контузията на Венсан Компани. „Гражданите“ поведоха с 1:0 в 39-ата минута, след като Нолито намери Туре, чийто бе леко отклонен, а рикошетът помогна топката да влети във вратата на Кристъл Палас за 0:1.

Компани пък получи удар в 25-ата минута, опита се да остане на терена, но в 35-ата минута стана ясно, че няма да може да продължи и Пеп Гуардиола трябваше да направи принудителна смяна, вкарвайки Сабалета на неговото място. В 56-ата минута решително спасяване на Клаудио Браво избави Сити от изравнителен гол. Кристиан Бентеке скочи най-високо и силният му удар с глава изглеждаше обещаващ за домакините, но тогава дойде проявата на Браво, който спаси.

В 66-ата минута обаче Палас реализира чудесен гол, дело на отборно усилие. Конър Уикъм бе изведен от Уилфрид Заха и не сбърка, изравнявайки за 1:1. Това обаче не бе всичко в мача. Манчестър Сити и Яя Туре не бяха казали своята последна дума.

В 83-ата минута тъмнокожият футболист записа името за втори път сред голмайсторите и донесе трите точки за „гражданите – 1:2. След корнер, изпълнен от Де Брюин, топката попадна у Туре, чийто удар от малък ъгъл порази вратата на лондончани. Сити заема второто място в класирането с 27 точки, колкото има и лидерът Ливърпул, а Кристъл Палас е 16-и с 11 точки.

Други резултати:

Евертън - Суонси 1:1

Манчестър Юн - Арсенал 1:1

Саутхемптън - Ливърпул 0:0

Стоук - Борнемут 0:1

Уотфорд - Лестър 2:1

Съндърланд - Хъл Сити 3:0