Манчестър Сити постигна това, което в мъжкия английски футбол не бе правил нито един отбор - требъл от Премиърлийг, ФА Къп и Купа на Лигата в рамките на един сезон!

Така "гражданите" могат заслужено да се наричат кралете на Манчестър и да си правят шеги със закъсалия градски съперник Юнайтед. 

Само колко бързо обаче се сменят събитията. Защото преди точно 20 години "червените дяволи" бяха тези с требъл, включително спечелена Шампионска лига, а Сити бе в долните нива на английския футбол и дори не можеше да си мисли да конкурира Юнайтед.

На 30 май 1999 година Юнайтед е шампион на Англия и шампион на Европа след паметния обрат в добавеното време за 2:1 срещу Байерн на "Камп Ноу".

В същото време Сити на свой ред прави знаменит обрат, макар и на доста по-различна сцена. "Гражданите" играят финален плейоф във Втора дивизия (третото ниво на футбола в Англия) срещу Джилингам. В 90-ата минута резултатът е 0:2 и така Сити е пред угрозата да остане още един сезон на най-ниско ниво. Кевин Хорлък обаче връща едно попадение преди Пол Дикоф, футболист, чийто дядо е българин, да вкара изравнителното попадение в 95-ата минута. Стига се до дузпи, в които вратарят новобранец на Сити Ники Уивър спасява две и така осигурява промоцията. Оттам насетне "гражданите" никога няма да изпаднат до третото ниво на футбола в Англия.

Ще минат още дълги години преди Шейх Мансур да се появи в Манчестър и с парите си да превърне в Сити в един от най-добрите отбори в света. Кой знае обаче дали това изобщо щеше да се случи, ако не бе промоцията към Първа дивизия през 1999?