Манчестър Сити се завърна отново на победния път и то ударно, след като допусна първо равенство от началото на сезона срещу Кристъл Палас (0:0) в предишния кръг на английското първенство. На "Етихад" възпитаниците на Хосеп Гуардиола се наложиха с 3:1 над Уотфорд в мача от 22-ия кръг на Висшата лига. Рахийм Стърлинг откри резултата с гол от съблекалнята едва 38 секунди, след като бе даден първият съдийски сигнал. Това е и най-бързото попадение, отбелязано от началото на сезона във Висшата лига. Бившият играч на Лудогорец Кристиан Кабаселе пък осигури комфортна преднина на домакините, нанизвайки си автогол в 13-ата минута на срещата. Серхио Агуеро оформи за класическото 3:0 в 63-ата минута, а Андре Грей върна едно попадение в 82-ата минута на двубоя.

40 секунди бяха нужни на домакините, за да поведат в резултата. Давид Силва пусна към спринтиращия отляво Лерой Сане, който с чудесно центриране намери на далечната греда Рахийм Стърлинг. 23-годишният полузащитник пък лекичко чукна топката, мушвайки я във вратата на “стършелите”.

В 5-ата минута Лерой Сане постави топката на на крака на Джон Стоунс. На свой ред той се отскубна от пазача си и шутира, но кълбото мина на сантиметри над напречната греда.

Уотфорд не успя да удържи фронта и четвърт час преди да допусне втори гол в мрежата си. В 13-ата минута Давид Силва изведе Кевин Де Бройне, който напредна в наказателното поле и опита успоредно подаване към Серхио Агуеро. Кристиан Кабаселе се хвърли на самоотвержен шпагат, но вместо да осуети опасността, наниза топката право в собствената си врата.

В 17-ата минута Кевин Де Бройне замалко до прониже за трети път вратата на "стършелите". Футболистът изпрати мощен куршум от пряк свободен удар, но топката срещна гредата.

В 29-ата минута се откри най-добрата възможност пред футболистите на Уотфорд. Андре Грей пое подаване на ръба на пеналтерията и стреля по земя в средата, но Сантана де Мораеш спаси. 

Серхио Агуеро реализира третото попадение за “гражданите” в 63-ата минута. Кевин Де Бройне центрира отдясно в наказателното поле, където Аурелио Гомеш изби, но аржентинецът бе на точното място, за да насочи топката право в мрежата на "стършелите" за 3:0.

Уотфорд стигна до почетното попадение в 82-ата минута. Андре Карийо подаде топката на крака на Андре Грей, който имаше опразнена мрежа пред себе си и нямаше проблем да чукне топката в нея за 3:1.

Така Сити отново е на 15 точки пред втория Манчестър Юнайтед, като вече има актив от 62. Уотфорд пък е 10-и с 25.