В средата на седмицата Серхио Агуеро направи последната крачка. Нападателят на Манчестър Сити се разписа при успеха 4:2 над Наполи в Шампионската лига и влезе в историята на клуба. Със своите 178 (засега) попадения Кун Агуеро еднолично оглави вечната голмайсторска листа на „гражданите”.  Оттук нататък аржентинецът ще се опита да покори висини, каквито не са били по силите на никой друг футболист, обличал „небесно синия” екип.

Агуеро стана рекордьор по голове за Ман Сити

Ако трябва да посочим една черта, която „гражданинът” Кун споделя с героя от филмовата класика „Гражданинът Кейн”, то отговорът е ясен – безскрупулността. 29-годишният играч съвсем безочливо – в добрия смисъл на думата - не прощава почти на никого. Агуеро се нуждаеше от 6 години и половина, за подобри доскорошното топ постижение на Ерик Бруук. Легендата на Сити имаше нужда от 10 сезона и 453 двубоя, за да отбележи своите 177 попадение. Агуеро наниза 178 в 262 двубоя.

На кого подари Агуеро рекордьорската си фланелка?

Реалностите във футбола обаче диктуват, че колкото този рекорд принадлежи на Агуеро, в същата степен отговорност за него носят и неговите съотборници. В тази връзка официалният сайт на Манчестър Сити публикува статистика, която показва кои са футболистите с най-много асистенции към Агуеро.

В топ 3 попада настоящият ас на „гражданите” Кевин де Брюин с 11 голови паса, а постижението му е повече от впечатляващо, предвид това, че той кара третия си сезон на Етихад. Пред него с 16 асистенции се намира Яя Туре и само още един играч. Кой е той ли? Вижте нашата галерия, за да откриете отговора…