Нападателят Серхио Агуеро все още е в изолация след близък контакт със заразен с Ковид-19 и той продължава да не бъде на разположение на мениджъра на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола. Испанецът уточни, че не знае кога голаджията ще се завърне.

Агуеро трябваше да играе още на 10 януари за Купата на ФА срещу Бирмингам, но пропусна този и още два мача. Той няма да се появи на терена и в срещата с Астън Вила в сряда.

"Серхио не е готов за утре. Все още е в изолация. Не знам колко още няма да го има, но определено ни липсва. Постиженията му говорят сами за себе си, той е най-добрият нападател в клубната история. Серхио може да печели мачове самичък, но няма смисъл да се оплакваме. Продължаваме да се справяме с наличното", каза той.

Гуардиола добави, че защитникът Емерик Лапорт също няма да играе срещу Вила, но централният защитник е подновил тренировки и може да бъде на разположение за уикенда. Тогава Сити се изправя срещу четвъртодивизионния Челтнъм в мач от четвъртия кръг на турнира за Купата на ФА.

Сити е на второ място във Висшата лига с 35 точки след 17 мача, като отборът изостава на две от лидера Манчестър Юнайтед и има мач по-малко. Съставът на Гуардиола спечели в последните пет кръга, но каталунецът е категоричен, че има място за подобрение.

"Победните серии със сигурност влияят на настроението и в момента смятам, че то е добро. Дано продължим да бъдем резултатни, защото до края остава много. Не знам какво ще стане, искам само да бъдем готови за всеки съперник. Следващият е Вила", добави той.