Серхио Агуеро и Пеп Гуардиола бяха определени за Играч и Треньор на месец февруари във Висшата лига, след като Манчестър Сити спечели всичките си четири мача през месеца, за да се завърне на върха в първенството. Агуеро отбеляза седем гола, включително два хеттрика, и оглави голмайсторската листа пред миналогодишния най-добър реализатор Мохамед Салах от Ливърпул.

Гуардиола изведе "гражданите" до триумф над четири отбора от първата половина на таблицата, като Сити се справи по впечатляващ начин с двубоите на четири фронта. Това е шестият път, в който Агуеро и Гуардиола печелят наградата за Играч и Треньор на месеца и първият през настоящия сезон.

Аржентинският нападател започна месеца с хеттрик срещу Арсенал при успеха с 3:1 на "Етихад", преди да не се разпише при гостуването на Евертън три дни по-късно. Той се завърна към най-добрите си дни срещу Челси при гръмката победа с 6:0, като хеттрикът му бе под номер 11 в кариерата във Висшата лига, изравнявайки се с легендата на Нюкасъл Алън Шиърър.

30-годишният стрелец вкара и от дузпа единственото попадение при минималния успех над Уест Хем. Голът бе под номер 18 за аржентинеца през сезона – един повече от Салах и два пред Хари Кейн и Пиер-Емерик Обамеянг.

Формата на Сити в първенството бе налице и в останалите три турнира, в които отборът участва. "Небесносините" завоюваха първия си трофей през кампанията, защитавайки титлата си в Карабао Къп след дузпи срещу Челси, обърнаха Шалке 04 в първия осминафинал от Шампионската лига и се класираха за 1/4-финалите на ФА Къп след убедителен успех над непретенциозния Нюпорт.

Победата над Борнемут на старта на март месец качи Сити на върха във Висшата лига, на точка от Ливърпул и в ключова позиция за защита на титлата от миналата година при оставащи девет кръга до края на шампионата. Следващият съперник на "гражданите" е Уотфорд в събота вечер. /БГНЕС