Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро е изправен пред сериозно намаление на заплатата, ако иска да получи нов договор. Голмайстор №1 в историята на клуба има контракт само до края на сезона. И все пак, въпреки че представителите на аржентинеца се опитват да накарат клуба да ангажира бъдещето му, разговори до този момент не са били провеждани.

Агуеро печели по около 260 000 британски лири на седмица, но проблемите му с контузиите през последните две години означават, че той може да отнесе близо 50% орязване на възнаграждението му, ако иска да остане в тима на „гражданите“.

Смята се, че именно това е дилемата пред Агуеро, който знае, че като свободен агент би могъл да вземе близо до сегашната си заплат в някой друг отбор.

Аржентинецът е свободен да подпише предварителен договор с друг клуб от този месец, като исе смята, че интерес към него има от страна на Пари Сен Жермен и Барселона.

Агуеро спечели четири титли във Висшата лига, пет пъти Купата на Лигата, един път ФА Къп по време на престоя си на „Етихад“ от 2011 година насам.

Той ще пропусне сблъсъка в неделя срещу Кристал Палас, защото е в самоизолация, след като е бил в контакт със заразен от COVID.