"Червените дяволи" направиха пълен обрат, за да победят Манчестър Сити в дербито в събота. Джак Грийлиш вкара във вратата на гостите, преди Бруно Фернандеш с Маркъс Рашфорд да открият донесат трите точки на Манчестър Юнайтед.

Изравнителният гол на Фернандеш в 78-ата минута предизвика полемика, тъй като Маркъс Рашфорд спринтираше в засада, докато преследваше пас на Каземиро. Докато Рашфорд не докосна топката и позволи на португалеца да отправи удара, Мануел Аканджи, който се отбраняваше смята, че нападателят пречи на играта и по този начин голът не трябваше да остане.

"Първият гол е подигравка, че е зачетен. Рашфорд очевидно е в засада. Разбирам, че той не докосва топката, но той тича 30 метра, преследвайки я и след това спира, защото Бруно влиза зад него. Съдията трябва поне да види ситуацията. Вероятно напрежението е дошло до него заради стадиона, затова е решил да го остави", сподели Аканджи.

След огромната си победа в дербито на Манчестър, хората на Ерик тен Хаг вече имат 38 точки от 18 мача, една точка по-малко от тима на Пеп Гуардиола. Те също така са само на шест точки от Арсенал, срещу когото ще се изправят следващия уикенд.