Първият гол за Манчестър Сити във вратата на Уотфорд предизвика сериозни полемики около редовността му. Ето и коментарите в студиото след мача.

"Тема на разговорите е попадението на Стърлинг. На мен се пада честта да си навлека вероятно гнева на феновете на Ливърпул като кажа, че голът е напълно редовен според сега действащите правила. Ще се аргументирам достатъчно добре. В първия момент засада няма, след това Стърлинг е в положение на засада, когато Агуеро му подава, той е в засада. Концентрираме се върху правилото за засада, това което е най-важното е, че един футболист ако сам по себе си е в засада не нарушава правилата, правилата са нарушени, когато той става в активна позиция, но има и едно изключение. Ако има футболист на защитаващия се отбор (Янмаат в случая), който умишлено играе с топката, това променя цялата ситуация и вече ситуацията е съвсем различна от тази, в която Стърлинг е в засада. Това обсъждат съдиите. ", коментира Боби Борисов.

"Когато Агуеро играе с топката, Стърлинг е в засада, но това положение е отменено, тъй като бранителят на Уотфорд играе с топката и от неговия крак тя отива в Стърлинг. ", добави той.

Той се върна и на дискусионно положение от двубоя от миналия сезон между Ливърпул и Тотнъм, където беше отсъдена дузпа за Тотнъм за нарушение срещу Хари Кейн, който беше в положение на засада, но при тази ситуация Ловрен играе умишлено с топката секунди преди това и това променя цялата ситуация.