Мениджърът на Арсенал Мике Артета не крие, че все още се чува редовно с Пеп Гуардиола, даже и след като напусна щаба на испанеца в Манчестър Сити. 

Артета беше помощник треньор на Гуардиола в продължение на 3 години, но напусна, за да поеме "артилеристите" през декември 2019-та година. Въпреки това двамата очевидно все още поддържат чудесни взаимоотношения. Артета споделя, че двамата се чуват често, за да обсъдят най-различни житейски теми, за и извън футбола. 

"Говорихме много пъти, откакто напуснах. Говорим за футбол, живота, семействата ни. Не са само професионални взаимоотношенията ни", започна наставникът на Арсенал. 

"Винаги, когато имам въпрос за работата, знам, че той ще ми обърне внимание и ще ми отговори подобаващо. Той знае как мисля и се чувствам. Много ми помага и като цяло той има огромно влияние в моя живот, още откакто беше капитан на Барселона, когато бях на 15 години. През последните 4 години прекарахме много време заедно". 

"Не мога да съм по-благодарен и щастлив от времето, което прекарахме заедно. Той винаги се е държал отлично с мен, както го прави и до ден днешен и това се отарзява и на нашите взаимоотношения", завърши Артета.