Мениджърът на Арсенал - Микел Артета заяви, че е "шокиран" от новината за двегодишно наказание на доскорошния му отбор Манчестър Сити, който беше изваден от европейските клубни турнири. В допълнение Артета заяви, че желае всичко най-добро на бившите си работодатели и на треньора Хосеп Гуардиола. Наказанието, което включва и 30 милиона евро глоба, е заради нарушаване на финансовия феърплей от 2012-а до 2016-а година.

"Първата ми реакция беше истински шок! Веднага се свързах с Пеп Гуардиола и с други хора от треньорския щаб на Сити, защото знам, че се чувстват много зле. Аз обичам този отбор - играчите и Хосеп, желая им всичко най-добро. Знам много добре как играчите се трудят усърдно. Надявам се, че нещо положително ще се случи с тези момчета в близко бъдеще, заяви още Артета.

37-годишният бивш полузащитник оглави Арсенал през декември 2019-а година, работи в Сити като помощник от юли 2016-а.

Английските шампиони вече обявиха плановете си, че ще обжалват решението на УЕФА пред КАС. Решението на европейската централа е тимът да бъде извън клубните турнири за два сезона, като санкцията влиза в сила с незабавен ефект.

"Наистина не знам какво ще се случи по-нататък, както и дали няма да има действия срещу други отбори. Само трябва да чакаме и да видим", завърши Артета.