Алфи Халанд, баща на норвежкия нападател на Манчестър Сити - Ерлинг Халанд, изрази изключително интересно мнение за кариерата на своя син. Някогашният играч на Лийдс и „гражданите“ сподели, че Ерлинг би искал да опита всички от топ 5 първенствата.

“Мисля, че Ерлинг иска да изпробва своите умения във всички топ първенства. Така ще може да остане във всеки шампионат най-много за 3- години. В Германия и Англия по две години и половина, а след това и в Испания, Италия, Франция, нали?“.

„Не знам дали ще стане така, но смятам, че той би искал да тества своите възможности в големите първенства”, призна Халанд-старши в документалния филм за играча “Халанд - Голямото решение”.

“В нашия списък мисля, че Манчестър Сити е най-добрият отбор, а Байерн Мюнхен е втори. Реал Мадрид е на трето място, а на четвърто е Пари Сен Жермен. Също така имаме предвид и други английски отбори, освен Сити, които също са доста добри - Ливърпул и Челси. Към тях добавяме и Барселона. Това са тимове на едно и също ниво”, завърши бащата на голаджията.