Бившият български национал Димитър Бербатов смята, че Манчестър Юнайтед има всички шансове да спечели трите точки срещу Сити тази вечер. Дербито на Висшата лига е от 19.30 часа и ще можете да го наблюдавате по DIEMA SPORT 2.

„Червените дяволи” влизат в битката със самочувствие, след като победиха Тотнъм през седмицата, а Бербатов смята това за много добър импулс. Бившият нападател на Юнайтед обаче е раздвоен, защото се надява на успех за своя клуб, но в същото време това ще означава почти сигурна титла за Ливърпул, при това доста рано през сезона.

„И двата отбора се нуждаят от победата - Юнайтед да продължи инерцията си, а Сити да запази живи надеждите си за титлата - така че не се интересувам от равенството и виждам голове в този мач”, сподели Бербатов, опитвайки се да предрече мача за голяма букмейкърска къща.

„Юнайтед може да изненада Сити и да вземе трите точки. Това би сложило край на надеждите на „гражданите” за титлата, което би било чудесно, макар че в същото време ще предадат трофея в ръцете на Ливърпул, което обаче би било много лошо.”

„Но ако Манчестър Юнайтед спечели в събота, те няма да мислят точно за това”, уточни още Бербатов.

Манчестър Сити посреща градския съперник, заемайки място с 11 точки зад Ливърпул в таблицата на Висшата лига, докато Манчестър Юнайтед е шести след победа над Тотнъм на Жозе Моуриньо.