Легендата на българския футбол Димитър Бербатов се опасява, че Хари Кейн отново ще се опита да напусне Тотнъм, ако Антонио Конте не успее да постигне успехи през този сезон. Бившият нападател смята, че Конте ще трябва да класира „шпорите“ в Шампионската лига или да спечели ФА Къп. В противен слубай рискува да се изправи пред перспективата да се раздели с голямата си звезда.

Миналото лято Кейн неуспешно поиска трансфер в Манчестър Сити, след като президентът на лондончани Даниел Леви отказа да приеме офертата на шампионите. Капитанът на Англия все още чака да спечели първия трофей в кариерата си с Тотнъм, а Бербатов смята, че 28-годишният футболист ще бъде воден от притеснението, че му изтича времето, за да реализира амбициите си при „шпорите“.

 „Според мен, мисля, че ще видим подобна ситуация с Хари Кейн от миналата година. Не съм убеден, че мисълта да отиде в топ клуб, за да печели трофеи, е напълно излязла от главата на Хари. Да, Конте каза, че Хари е ключов играч и че тимът трябва да се развива около него. Но в същото време смятам, че изкушението все още съществува и, че ще видим същата драма следващото лято. Единственият начин това да не се случи е, ако „шпорите“ спечелят нещо или се класират за Шампионската лига. Това е мястото, където Кейн иска да бъде, така че нека видим дали Тотнъм могат да изненадат, като го направят“, заяви Бербатов пред "Mirror".

Тотнъм трябваше да се изправи срещу Арсенал в лондонското дерби по-късно, но то беше отложено след молба на „артилеристите“. И двата клуба все още се борят за класиране в четворката, като Арсенал в момента има две точки преднина.

Бербатов смята още, че бившият му клуб трябва да се приспособи към философията на Конте, за да успее.

„Конте има италианско мислене. Играх при Клаудио Раниери в Монако, така че знам как работят италианските треньори. За играчите понякога може да е скучно, защото те са много тактически подготвени и са много дисциплинирани на тренировъчния терен. За атакуващи играчи като мен, които искат да импровизират и да изразят себе си, това може да бъде адски скучно. Вярвайте ми. Но Тотнъм се нуждаят от това, защото методите на Конте могат да донесат последователност“, допълни още бившият капитан на националния отбор.