Халфът на Манчестър Сити, Бернардо Силва, проговори за бъдещето си. Спекулациите за негов трансфер в Барселона се засилват, но засега неяснотите остават много. 

“Винаги съм казвал, че съм щастлив тук, но нямам представа какво ще се случи. Ще видим. Отношенията ми с клуба са напълно откровени. Аз бях честен с тях и те знаят какво искам. Ако остана, ще съм много щастлив. Винаги съм се съобразявал с този клуб и съм се раздавал за него. Ако не остана, това е футболът”, сподели Бернардо в интервю за ESPN.

Той коментира и напускането на Рахийм Стърлинг и Габриел Жезус, които бяха продадени на Челси и Арсенал: “Това е голям клуб и той не иска играчи, които не са щастливи тук. Винаги са ни казвали, че ако някой не е щастлив, може да си тръгне. Разбира се, това е бизнес и те искат правилната сума, за да те пуснат, но отношенията между играчите и клуба са на взаимно уважение”.

“Знаем, че последните пет години спечелихме четири титли, но ние сме отбор, който иска, когато погледнем назад 20 или 30 години, да ни помнят като един от най-добрите отбори в историята. Имахме някои нови попълнения последните години, енергията е добра и все сме гладни за още успехи”, допълни Силва.

“Гуардиола не ти позволява да имаш почивен ден. Това са стандартите в Ман Сити и затова нивото е толкова високо през последните пет сезона. Знаеш, че ако не даваш 100%, няма да играеш. Не отричам, че понякога е уморително и напрегнато, но това е футболът на най-високо ниво. Не само при нас, но и в Ливърпул, Челси, Реал Мадрид, Барселона, Байерн, Ювентус я има тази конкуренция”, каза още португалецът.

Попитан дали отново Сити ще се бори с Ливърпул за титлата, той отговори: “Ако погледнем последните четири или пет сезона, си мислиш, че това са двата фаворита, но погледнете какъв отбор гради Челси, Тотнъм става по-добър, както и Арсенал. Ман Юнатед има нов мениджър и нови играчи”.

Бернардо Силва признава, че Шампионската лига си остава голямата цел: “Разочарованието в този турнир последните няколко години е доста голямо. Това е голяма цел за клуба и играчите, защото всички ние никога не сме почелили турнира. Ще опитаме отново, знаейки колко е трудно. Трябва през цялото време да си на ниво, защото ако концентрацията ти падне за няколко минути, си тръгваш. Това се случи срещу Тотнъм преди няколко години и срещу Реал миналия сезон. Трябва да подобрим това”.