Бернардо Силва призна, че кампанията на защитаващия титлата си Манчестър Сити е „голямо разочарование“, но смята, че клубът има определено за какво да играе в останалите турнири. Навлизайки в двубоя срещу Уест Хем, Сити са на 22 точки от лидера Ливърпул и шансовете за трета поредна титла от Премиършип са по-скоро илюзорни. Това е нещо, което разклатило всички в съблекалнята, твърди португалецът, и той вярва, че малките детайли са определили сезона им.

„Сезонът ни във Висшата лига е голямо разочарование дотук, имайки предвид огромното ни изоставане от Ливърпул и сега трябва да се борим за втората позиция в крайното класиране. Боли ни, никой не очакваше да сме толкова назад от съперника за титлата през януари-февруари. Малките детайли правят разликата – няма да се оплаквам или оправдавам, но ние така и не намерихме баланса – създаваме много положения, реализираме малко, а опонентите се разписват с едно-две положения и взимат точки от нас“, започна той за Sky Sports.

Полузащитникът не е изненадан от представянето на Ливърпул през тази кампания. „Ливърпул изобщо не ме изненадва, те бяха изключително силни миналата година, а сега са безгрешни. Не става въпрос само за късмет, има и от него, но налагането на волята, характера – тези неща също правят разликата в края. Когато играх в първия си сезон в Сити, тимът спечели рекордните 100 точки и постигнахме няколко победи в последните секунди на двубоите. Миналия сезон в мача с Ливърпул Джон Стоунс изби топката и ставаше въпрос за милиметри – понякога толкова е достатъчно, това са малките детайли“.

„Разбира се, че има за какво да играем още. В началото на сезона спечелихме Къмюнити Шийлд, сега сме на финал за Карабао Къп, продължаваме напред за ФА Къп и естествено, сме на осминафинал в Шампионска лига с Реал Мадрид. Мачът с Реал ще бъде голямо предизвикателство, но всеки мечтае за такива срещи. Хората в клуба са свикнали да печелят трофеи – в последните 2-3 сезона сме отборът в Европа с най-много купи. Все още има за какво да се борим, сезонът е далеч от приключил – ако спечелим Шампионската лига и двата домашни турнири това ще бъде най-добрият сезон в историята на клуба“, продължи Силва.

Той подкрепи и сънародника си Бруно Фернандеш, който наскоро се присъедини към градския съперник на Сити Манчестър Юнайтед. „Много се радвам за него, той ще се адаптира към Висшата лига. Най-ценното му качество е психическата устойчивост и това, че винаги дава 100% от себе си за отбора. Ние ще сме съперници на терена, но оставаме добри приятели извън него. Той ще бъде страхотно попълнение за Юнайтед в бъдеще, но се надявам да не показва най-силните си страни срещу нас“, завърши бившият играч на Монако. /БГНЕС